» Jacsó Pékség

Jacsó Pékség

 

1989-ben alapította Nagybátyám és Nagynéném Mezőkövesd első maszek pékségét.

Kezdetben kizárólag 1.5 és 2 kg házi kenyeret termelt az üzem nagy mennyiségben. Majd az évek során bővült a kínálat kalácsokkal, kiflikkel, zsemlékkel, péksüteményekkel.

Mindig is igyekeztek jó minőségű termékeket csinálni. A kenyerek java része a mai napig élesztős kovásszal készülnek.

 

2018-ban vásároltuk és vettük át a pékséget Nagynénémtől. Azóta próbálkozunk még jobban javítani a minőségen. Másfél éve kezdtem el tanulni a természetes/ vad kovászos technológiát. Tanító mesterem és mentorom a szóládi kis kézműves pékség péke, alapítója, Horváth Péter tanította meg az alapokat.

Az Ő beleegyezésével használom a receptúráját és készítem napi szinten a félbarna kenyeret itt Mezőkövesden. Lisztjeinket a természetes kovászos kenyerünkhöz a Júlia Bio Malomból, Pásztóról szerezzük be.

Szeretnénk idővel teljesen áttérni a magas minőségű, idő és szaktudás igényes „kézműves” termékek készítésére.

Célunk, hogy a térségben meghatározó kézműves pékséggé válhassunk és minőségi gabonából készült termékeket készítsünk.

Első megjelenésünk itt Miskolcon a Zöld Kosár bio piaca, reméljük, hogy szeretni fogják kenyerünket és a közeljövőben bővülő termékeinket.

 


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

MDk1NWYz