Kezdőlap » Gabonafélék, lisztek » Bio alakor egyszemű ősbúza (500 g) (Naturgold Kft.)
Őseink tápláléka. Az alakor vagy is az egyszemű ősbúza az emberiség első gabonája.
Termesztése mintegy 12.000 évvel ezelőtt kezdődött, és egyes történelmi korok uralkodó gabonája volt.
Bátran használjuk köretnek rizs helyett,levesbetétként.
Lisztje sárgás színű, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Nettó tömeg : 500g
Átlagos energiatartalom [kJ / kcal] 1430/338 Zsír [g] 2,7 amelyből telített zsírsavak [g] 0,3 Szénhidrát [g] 63,3 amelyből cukor [g] 3,3 Élelmi rost: [g] 8,8 g Fehérje [g] 10,8 Só [g] 0,0 |
|
Bio alakor ősbúza |
gomortorna.hu