Rólunk
A Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösségről

FIGYELEM: NEM WEBSHOP VAGYUNK HANEM KOSÁRKÖZÖSSÉG!

AZ ÚJ CÍMÜNK: Miskolc, Kiss Ernő utca 15/2.

Személyes átvétel időpontja: PÉNTEK 8:00 - 15:30 között (kiszállítás nincs nálunk)

A Miskolci Zöld Kosár Közösség egy tudatos termelői-fogyasztói közösség. Tagjaink elkötelezettek a környezetbarát, fenntartható életmód iránt.

Közösségünk azért munkálkodik, hogy:

  • kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő, illetve kézműves termékekhez juttassa a miskolci és Miskolc környéki embereket

  • bizalmat és emberi kapcsolatokat építsen a termelők és fogyasztók között

  • vásárlásaink révén méltányos megélhetést biztosítsunk a térség megbízható termelőinek

A kosárközösség alapja a miskolci Biovásár volt. Civilek találták ki 2014-ben és működtetik nonprofit keretek között azóta is. A közösségi teendőket  önkéntesek látják el, így minden alkalommal megörülünk, amikor valaki felajánlja segítségét.

A bevásárló-közösségben a helyi gazdákkal, termelőkkel, kézművesekkel közvetlen kapcsolatot építünk ki és ápolunk. Új beszállítóval csak akkor szerződünk, ha már ellenőriztük gazdaságát/üzemét, és láttuk, hogy az átlátható módon, a fenntartható termelés elvei szerint működik.

Beszállítóink javarészt a korábbi miskolci Biovásár  biogazdái és a Fenntartható Életmód Klaszter tagjai közül kerültek ki. Folyamatosan keressük a kapcsolatot a megbízható és vegyszermentesen termelő Miskolc környéki kistermelőkkel és őstermelőkkel is.

Kínálatunkban döntően minőségi bio- és helyi élelmiszerek, de környezetkímélő és kézműves termékek is szerepelnek. A termelői áron beszerezhető termékekre a közösség tagjai az e-shop felületen keresztül adhatják le előrendelésüket, minden héten szerdán 15 óráig. Nincsen tagsági díj, nincs kötelező kosár, vagy láda. Az áruk kifizetése a pénteki átadáskor történik készpénzben.

Friss híreinket a Facebookon is olvashatod: www.facebook.com/miskolcizoldkosar

 

Amit Tenned kell, hogy élvezője lehess a közösség által nyújtott előnyöknek:

 

1. REGISZTRÁLÁS (ikon a jobb felső sarokban)


2. MEGRENDELÉS: Hétfőn 14 órától szerdán 15 óráig adhatod le az egyéni igény szerinti megrendelésedet, amelyről visszaigazolást küldünk.


3. ÁTVÉTEL: „Kosaradat” termelői nyugtákkal ellátva pénteken 8:00-15:30 között veheted át tőlünk személyesen a miskolci telephelyünkön (Miskolc, Kiss Ernő utca 15/2.). A kosarak pontos ellenértékét a helyszínen kell kifizetned, készpénzben.

 

Fontos, hogy értsd: Mi nem kereskedünk, csak segítünk, hogy Te mint vásárló és a Termelő egymásra találhassatok. Az előrendelésre használt e-shop felület ne tévesszen meg, nem vagyunk webshop.

Nekünk pedig nincs árrésünk, nincs árbevételünk, és nem kereskedők vagyunk. A Kosár működtetése kizárólag adományokból - például a TE ADOMÁNYAIDBÓL - történik.

Amit kifizetsz, azt a Termelőnek fizeted.

Mert számunkra az egészség és a környezetvédelem szívügy.

 

Ha szimpatikus számodra amit csinálunk, többféleképpen is segíthetsz:

-          önkéntes munkáddal a kosár-átadásoknál és más programjainkban

-          pénzbeni vagy tárgyi adományokkal

-          ADÓ 1%-od felajánlásával (ADÓSZÁM: 19370552-1-05, Iránytű a Fenntarthatósághoz Alapítvány)

 

KÖSZÖNJÜK! :)


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Mjk0N