Kezdőlap » Gabonafélék, lisztek » Bio alakor ősbúza fehérliszt 500g (Naturgold Kft.)
A búza legtisztább formája.
Évezredeken keresztül ez az ősi gabona biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását. A mai búzának csak igen távoli rokona.
A tudatos táplálkozás kihagyhatatlan eleme.
Bátran ajánljuk sütéshez-főzéshez.
Kenyerek, kelt tészták, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez.
Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek könnyen emészthetőek és nagyon finomak.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Tárolása: Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetevők
Bio alakor ősbúza őrlemény*
*=öko gazdálkodásból
Átlagos tápérték/100g
Energia: 1556 kJ / 367 kcal
Zsír: 1,9 g
amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 73 g
amelyből cukor: 2,6 g
Élelmi rost: 2,5 g
Fehérje: 14 g
Só: 0,025 g