Kezdőlap » Gabonafélék, lisztek » Bio alakor ősbúza gersli 500g (Naturgold Kft.)
Forgalmazó: Naturgold Hungária Kft.
Kóstolj bele az ősi ételek ízvilágába!
Az alakor gyöngyként ismert hántolt ősbúza szemek selymesen lágy ízével valódi gasztronómiai csodát varázsolhatsz, ha levesbetétként, köretként, rakott és töltött ételekbe, vagy salátaként készíted el.
Kétszeres mennyiségű vízben, 10-15 perc főzés alatt elkészül.
Nettó tömeg : 500g
Tárolása : napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
VTSZ szám : 11042918
EAN szám : 599984686699
Minőség megőrzési időtartam : gyártástól számított 12 hónap.
Egyik kedvenc receptünk alakor gyönggyel:
Padlizsán ragu alakor gyönggyel
Hozzávalók 2 főre:
1 ek olíva olaj, 1 közepes padlizsán, 25 cm póré, fél kaliforniai paprika, 2 dl tartósítószer mentes paradicsomsűrítmény (levesesebb), só, bors, provance-i fűszerkeverék, idényben 2-3 szem paradicsom, 20 dkg alakor gyöngy
Az alakor gyöngyöt mossuk át, majd kétszeres vízben, pici sóval pároljuk puhára.
A ragu hozzávalóit tegyük egy magas falú thermo serpenyőbe, fűszerezzük.
Hevítsük fel fedő alatt (amíg a hőfok óra közepes tartományba ér), majd vegyük takarékra, és 15 percig pároljuk.
Ha nincs ilyen edényünk, akkor a szokásos módon először a pórét dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a maradék zöldségeket, és a lecsóhoz hasonlóan készítsük el.
TIPP: Thermo edényben alacsony hőfokon, kevesebb energiafogyasztás mellet vitamindúsabb zöldséges ételek készíthetők.
Energia :1637kJ / 387 kcal Zsír : 3,2 g amelyből telített zsírsavak : 0,8 g Szénhidrát : 71,8 g amelyből cukor : 4,1 g Élelmi rost : 3,2 g Fehérje : 7,7 g Só: 0,025 g A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. |