Kezdőlap » Gabonafélék, lisztek » Extra sikértartalmú búzaliszt 1kg (Naturgold Kft.)
Első Pesti minőség
A sikérről röviden
A liszt sütőipari feldolgozhatóságának egyik legfontosabb jellemzője a sikértartalom és a sikér minősége. A sikér a gabonafélékben előforduló fehérjék, a gliadin és a glutenin keveréke.
A sikérfehérjék vízben nem oldódnak, de víz hozzáadása és dagasztás hatására, térhálós szerkezetű, rugalmas anyaggá alakulnak. Ez a rugalmas, nyújtható anyag képes "csapdába ejteni" a kelesztés során keletkező gázbuborékokat, így lehetővé téve a tészta laza, lyukacsos szerkezetének kialakulását. Minél nagyobb a liszt sikértartalma és minél jobb minőségű a benne található sikér, annál több gázt képes megában tartani a tészta.
Hazánk termőhelyi adottságai a legmagasabb sikértartalmú, kiváló búza előállítására is alkalmasak.
A legjobb minőségű, válogatott búzákból őrölt, 30% feletti sikértartalmú "extra sikér" különleges búzalisztünket kifejezetten ünnepi alkalmakra készülő foszlós kalács, nagy térfogatú, laza bélzatű kenyerek és kelttészták készítéséhez ajánljuk.