Rácz Miklós kecskefarmján jártunk

kecskék

2015. július 4-én egy kis kosaras csapattal felkerekedtünk, hogy megtekintsük, honnan is érkeznek a Zöld Kosárba az ízletes kecskesajt krémek, a kecske mozzarella, a kecsketej, a gyöngytyúk tojások és a tyúktojások. Az úti cél a Miskolctól 25 km-re fekvő Újcsanálos volt, Rácz Miklós kecskefarmja. A házigazda már a kapuban frissen fejt, meleg kecsketejjel várt bennünket. Rövid szusszanás és a megkésve érkezők bevárása után megkezdődhetett a program, Miklós körbevezetett minket a gazdaságban. Gyönyörűen megművelt kert, csodás gyümölcsös, tyúkok, kacsák, gyöngytyúkok serege tárult a szemünk elé a látogatás során, Napóleon, a tacskó vezetésével, ám a nap fénypontja természetesen a várva várt fő attrakció, a kecskék csapata volt. Talán még soha nem övezte őket ekkora érdeklődés életükben, így kissé félénken, megszeppenve fogadtak bennünket, ám kis idő elteltével némelyikükkel sikerült megtalálni a közös hangot, és így a kecskesimogató sem maradt el. A gazda eközben a kecsketartással kapcsolatos érdekes információkkal, történetekkel szórakoztatott bennünket, majd megkérte a társaságot, hogy vonuljon háttérbe addig, amíg lakosztályukból kihajtja a kecske kisasszonyokat az „étkezőbe”, azaz a számukra elkerített tágas legelőre. Miután ez megtörtént, a kecskék etetésével is megpróbálkozhattak a bátrabbak, több-kevesebb sikerrel.

A délután további részében még egy hamisítatlan kecskesajtos fogásokból álló könnyű ebéd várt bennünket, kecskesajtok, kézműves kenyerek, bio alapanyagok felhasználásával, frissítőnek pedig a házi szörpök mellett kecsketej savót is kóstolhattunk, maga az ebéd egészen különleges gasztronómiai élmény volt többünk számára. Ebéd után további kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program, majd annak végeztével kisebb csoportokban megkezdtük a hazaszállingózást, kissé fáradtan, kimelegedve, de pozitív élményekkel feltöltődve térhettünk vissza a kecskefarmról.

Köszönjük Rácz Miklósnak és kedves feleségének a szívélyes vendéglátást, nagyon kitettek magukért! Jöttünk, láttunk, visszamennénk!

Fotók a programról a Kosár Facebook oldalán találhatóak


 


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

YzgyOT