Jótékonysági Akció - Gluténérzékenyek a családban. Mit tegyek?

Egyik nem titkolt célunk, hogy a Zöld Kosár közösség nagyobb, összetartóbb és társadalmilag felelősebb közösségé fejlődjön. Ez a „Kis kosarak születnek!” című projektünk zászlajára is kitűztük, ezért szervezünk veletek, közösen jótékonysági akciókat.

Tapasztaljuk, hogy egyre inkább népbetegségekké válnak a különféle étel-érzékenységek és intoleranciák. Az egész család életét felboríthatja, ha kiderül egy vagy több családtagról, hogy érzékeny valamilyen élelmiszer összetevőre. Mi lehet egy ilyen esetben a megoldás?

Február 12-én Simon Nóra Zöld Kosár tagunk kezdeményezésére, a Glulu Pékmanufaktúrával partnerségben, a glutén érzékenyég témakörét jártuk körül.

Simon Nóra a Zöld Kosár közösség törzstagja a gluténérzékenység felismeréséről és a megoldások keresésének rögös útjáról mesélt nekünk és vendégeinknek, a Glulu Pékmanufaktúra pedig gluténmentes termékbemutatót és kóstolót tartott.

A debreceni, Glulu - gluténmentes pékmanufaktúra ételallergiások számára kínál megoldást a mindennapi étkezésben. Glutén- és laktózmentes termékeik válogatott, minőségi és természetes alapanyagokból készülnek, hozzáadott tartósítószer nélkül. Saját fejlesztésű lisztkeverékeiket cirok-, hajdina- és barna rizsliszt hozzáadásával készítik, melyek magas rosttartalmuknak köszönhetően, jótékonyan hatnak az emésztésre.

Termékeik mostantól a Miskolci Zöld Kosárban is elérhetőek!

A rendezvényről fotóalbum ide kattintva tekinthető meg.

 


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

ZTFjNDcx