ZÖLD KOSÁR JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ - Fekete Csenge és családja részére

Miskolc, 2016. március 11.

Két éve indult útjára a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösség, mint az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány társadalmi vállalkozása, amely nonprofit módon segíti a gondos családanyákat abban, hogy könnyen és olcsón jussanak hozzá az egészséges bio és helyi élelmiszerekhez. A szervezők egyik nem titkolt célja, hogy az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával most megvalósuló „Kis kosarak születnek!” projekt keretében ZÖLD KOSÁR nem csak nagyobb, de összetartóbb és társadalmilag felelősebb közösségé is fejlődjön. Ezért szerveznek a ZÖLD KOSÁR tagok időről időre jótékonysági akciókat is. Most a súlyos égési sérülések miatt kórházban fekvő nyírlugosi kislány számára szerveztek gyűjtést.

Az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány az idén 11 éves miskolci biopiac – azaz a Belvárosi Biovásár  – működtetője. Két éve hívták életre a Zöld Kosár Közösséget, hogy még több környezettudatos vásárlón segíthessenek. A tagság folyamatosan bővül, nemrég átlépte a 350 főt. A közösség tagjai több mint harminc megbízható, vegyszermentesen termelő helyi gazdától rendelhetnek termelői áron, hétről hétre megújuló kínálatból. A közösségi munkát önkéntesek segítik.

Fekete Csenge, négy éves nyírlugosi kislány február 17-én a család otthonában balesetet szenvedett. A kislány lehajtotta a sütő ajtaját, és ahogy arra ráállt, a tűzhely megbillent. A hátsó főzőlapon lévő forró leves kiömlött és súlyosan megégette a kislány tarkóját és egész hátát. Gyakorlatilag testének 50%-a megégett, másod- és harmadfokú égési sérülései keletkeztek és több mint egy hétig altatták a nagy fájdalmak miatt. Az elmúlt három hétben hatszor műtötték meg és sajnos további műtétek is várnak még rá. Az apuka otthon vigyáz a kisebbik gyermekükre Nyírlugoson, míg az anyuka minden nap a Megyei Kórházban van Miskolcon.

„Zöld Kosár tagunk, Lipták Andrea kezdeményezésére gyűjtést szerveztünk, hogy valahogyan segíteni tudjuk a családot ebben a nehéz helyzetben. Negyvennyolc ember összesen 74 840 Ft összegű adományt gyűjtött össze, több biogazdánk saját termékéből is felajánlott a családnak.  Reméljük, Csenge mielőbb meggyógyul és mosolyogva láthatjuk vendégül majd családjával a Zöld Kosárban.” – mondta Lenkey Ibolya, az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány elnöke

 


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

MzA3NjYzM