Kurityán bio finomságai

Íme egy új beszállító a Zöld Kosárban: Kurityán település önkormányzata. De lássuk a háttérsztorit!

Két hete egészségnapra voltunk hivatalosak (mi, értsd:Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány), mint bioétel bemutató-oktató-nevelő-játszóháztartó-kóstoltató (mert csinálunk efféléket is). Szeretünk vidékre menni, mert az emberek általában sokkal közvetlenebbek, érdeklődőbben és talán őszintébbek is mint Miskolcon (persze tisztelet a miskolci kivételnek, például Nektek, kedves Kosár Közösség tagok!).

Már az jó ómen volt, hogy akár hiszitek akár nem, fekete gólyát (!) láttunk útközben. Persze padlófék, visszatolatás, ámuldozás...

Kurityánba érve nyüzsgő készülődő népekbe botlottunk, mert az egészségnapra és a gyereknapi műsorokra is kíváncsi emberek már gyülekeztek. Elkészítettük a kb. 6 méter hosszú terülj terülj asztalkánkat, és kezdődött a jó napot kívánok (szervusz) tudja-e (tudod-e) hogy mitől bio a bio? Miért jó embernek, növénynek, állatnak, természetnek, gazdaságnak az ökológiai és helyi gazdálkodás? Ésatöbbi.

Aztán kiderült hogy tudják (na nem mindenki, de a "kemény mag" igen!) Polgármester úrral találkozva aztán mélyebben is beavattak minket a kurityáni csodába, és beinvitáltak az éléskamrába, a helyi közmunkaprogram élelmiszer feldolgozójába. Kóstolót is kaptunk.

Amitől teljesen elaléltunk, az a csípős kecsap volt. Egyszerűen mennyei, tömény paradicsom, és fűszerek amennyikell. Azért a többi termék se kutya!! Nos hát, ez után már nem volt kérdés, hogy kit szeretnénk közösségi beszállítónak : Kurityánt!!!

 


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

YWM5NzRl