II. Észak-Magyarországi FÖLD NAPI Bio- és Helyi termék Seregszemle

Egész napos, színes programmal várta az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány az észak-magyarországi helyi termék előállítókat és a vidék értékeire és szórakoztató programokra nyitott családokat április 26-án, szombaton, a II. Észak-Magyarországi FÖLD NAPI Bio- és Helyi termék Seregszemlén.

A környezetkímélő vidéki termelést és a helyi termékeket népszerűsítő rendezvény immáron második alkalommal került megrendezésre. A rendezvényt idén is szakmai és szórakoztató programok kísérték. A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával valósult meg.

A miskolci Csizmadia közbe ellátogató vendégek nem csak bio-élelmiszereket, kézműves remekeket vásárolhattak a helyszínen. A családokat zene és tánc várta, de akár a fenntartható élelmiszertermeléssel, erdei gombákkal, madárvédelemmel kapcsolatos ismereteiket is bővíthették a seregszemlén. A gyerekek számára bábszínházi előadást és játszóházat is szervezett az ÉMFF Alapítvány

A szabadon látogatható, ingyenes programok reggel 10 órától indultak. A kertbarátok délelőtt tizenegytől egészen kettő óráig saját gyűjtésű-szedésű vetőmagokat, csemetéket és palántákat cserélhettek egymás között. A helyi termék előállítás és értékesítés fejlesztésével foglalkozó szakemberek egy műhelybeszélgetésen osztották meg a témában szerzett tapasztalataikat. Az egész napos programot magyar táncház zárta.

Az MNVH támogatásának köszönhetően a kiállítók számára a megjelenés díjmentes volt, a vendégek számára a programok ingyenesek voltak.

 

 

 


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

ZGJiM2I4