Kezdőlap » Olajok, zsiradékok » Békebeli Arany hidegen sajtolt Étolaj - napraforgó 2 L (Naturgold Kft.)


        

Békebeli Arany hidegen sajtolt Étolaj - napraforgó 2 L (Naturgold Kft.)

Készleten

 

Cikkszám: BBAE2L
Ár:
3 250 Ft (Bruttó ár)

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓ ÉTOLAJ

Napraforgó olajunk alapvetően más, mint a boltban kapható "finomított" olajok. A következőkben nézzük meg, hogy miért!

A hidegen sajtolt étolajat ajánljuk sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz, valamint nyers fogyasztásra és egyéb konyhai felhasználásra. Gondoljunk csak arra, amikor nagymamáink kenyérre kenték az ilyen finom, illatos napraforgó olajakat, és újhagymával, vagy retekkel, egyéb zöldségekkel fogyasztották! Nemcsak az ízük kellemes a sajtolt olajoknak, hanem nagyon gazdagok vitaminokban, hiszen a napraforgóban lévő minden vitamin az így gyártott étolajokban van benne a legnagyobb töménységben. Kiemelkedő E-vitaminbomba, és az E-vitamin köztudottan az öregedés elleni vitamin.

Nem ajánljuk majonéz és majonézes saláták készítéséhez karakteresebb ízviláguk miatt.

Írhatnánk itt olyasmiket, hogy pl. "Étolajunk elkészítéséhez a legszebb napraforgószemeket válogattuk ki.   Minden természetes összetevőt benne hagytunk, hogy Ön az étolajban a természet legfinomabb kincseit élvezhesse.", vagy "Egyenesen a tanyáról" - hogy csak párat említsek a manapság oly divatos és kevés valódi értéket képviselő tartalommal bíró reklámszlogenekből. Üres szavak helyett inkább élelmiszeripari egyetemi szakirodalomból vett konkrét tényekkel mutatom be Önnek, hogy hogyan gyártanak a nagyüzemek, ellenben hogyan gyártunk mi.

Mi semmilyen oldószert, adalékot vagy vegyi anyagot nem használunk a feldolgozó üzemben történő gyártás során, így étolajunk az alapanyag összes természetes alkotóelemét tartalmazza. Termékeink a természetes előállítási folyamat után megőrzik eredeti zamatukat, illatukat és vitamintartalmukat, valamint 100%-ban mentesek a génmódosított összetevőktől.  Napraforgó étolajaink 100%-ban étkezési napraforgó magból készülnek, tartalmazzák a napraforgó természetes ízét és aromáját, mely a sütés első fázisában elillan. Közvetlenül a napraforgóból, kizárólag mechanikai eszközökkel előállított első osztályú étolaj.


A finomított étolajok gyártási technológiájával szemben mi nem alkalmazunk oldószereket (hexán) az olaj kivonására, és semmilyen kémiai kezelésnek nem vetjük alá a termékeket, mint azt egyébként a finomításnál teszik.

Ajánljuk mindenféle sütéshez és főzéshez, salátákhoz (majonéz és majonézes saláták készítéséhez karakteresebb ízvilága miatt nem igazán javasoljuk). Első sütés alkalmával illatanyagai a melegítés során felszabadulnak, ami jellegzetes napraforgó illatot eredményez a konyhában. Bár sokan éppen ezért a nosztalgikus érzésért használják sütéshez.


Kevesen tudják, hogy a "szűz" és "extra szűz" étolajok gyártásánál a préseléskor hőhatással segítik a préselést, hogy több olaj jöjjön létre. Lásd a Magyar Élelmiszerkönyv ide vonatkozó részét! Ahol nincs ekkora hőhatás, az egyedül a hidegen sajtolt gyártási eljárás.

Termékeink természetes eredetűek, ezért színük, illatuk és ízük a szezonális különbségeknek és a napraforgó fajtájának megfelelően változhatnak, de ez nem befolyásolja a termékek minőségét. Érdekes jelenség a természetes (nem vegykezelt) étolajoknál az, hogy hidegebb hőmérsékleten tárolva időnként kiválások tapasztalhatók, ami az étolaj áttetszőségét átmenetileg befolyásolja. Ezek az alapanyagban természetesen jelen lévő viaszok és a lecitin, amik az étolaj normál hőmérsékletre történő visszahelyezése után pár óra elteltével ismét láthatatlanná válnak és az étolaj újra áttetsző lesz. Ez a jelenség természetes, nem jelent minőségcsökkenést. Sötétebb sárgás színét a napraforgóban természetesen jelen lévő karotinoid okozza, az egészség menüpontban olvashat a karotinoidról.


Végezetül megpróbáltam részrehajlás nélkül táblázatosan összefoglalni az alapvető különbségeket. Ide kattintva megtekintheti a táblázatot.

Forrás: http://bekebeliarany.hu/napraforgo-etolaj.html

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

NmUyY