» 7Pettyes Fürjbirodalom

7Pettyes Fürbirodalom

Török Márton őstermelő, kistermelő vagyok. Miskolcon élünk feleségemmel és öt gyermekünkkel. Agrármérnökként kezdetektől az állattenyésztésben dolgozom. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink közvetlen tapasztalatot szerezhessenek a haszonállattartásról és élelmiszerelőállításról, ezért másfél éve a családunk ellátására kezdtünk fürjtenyésztésbe. Januártól 7Pettyes Fürjbirodalom néven értékesítünk is étkezési és keltethető tojást, valamint alkalomszerűen konyhakész, vágott fürjet. Fontosnak tartjuk a minél fenntarthatóbb, környezetkímélőbb élelmiszerelőállítást, a szállítási láncok lerövidítését, mind a beszerzés, mind az értékesítés során. Így például megyén belül előállított tápot etetünk. Éppen ezért külön öröm számunkra, hogy a Zöld Kosár részévé válhattunk.

Madarainknál nem használunk (az esetleges sérülések kezelésére használt Betadine-on kívül) semmiféle gyógyszert, főleg nem antibiotikumot. 

               

A tojást és a húst mi magunk is fogyasztjuk – minden formában (főve, sülve, rántva, süteményekbe), a tojást még nyersen is!

A fürjhús nagyon ízletes és egészséges, fogyasztása igazi gasztronómiai élmény. A fürjtojás nem csodaszer, de rendkívül egészséges, számtalan előnyös egészségügyi hatással bír, ráadásul sok esetben tyúktojásra érzékenyek is fogyaszthatják:

  • 100 g fürjtojás 33%-kal több kalciumot tartalmaz, mint ugyanennyi tyúktojás;
  • a fürjtojás vastartalma több mint kétszerese a tyúktojásénak;
  • 100 g fürjtojás közel duplaannyi B1 vitamint tartalmaz, mint ugyanennyi tyúktojás;
  • támogatja az idegrendszer működését, agyserkentő hatású.

 


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

OGZiMWY4YT