» Virágoskút Kft.

Rózsa Péter és Családja, Balmazújváros

Virágoskút márkanév alatt egészséges és ízletes bio ételeket és italokat kínálunk vásárlóinknak a tartósítószerekkel, színezékekkel, permetezéssel és génmódosítással tönkretett termékek helyett.

A Balmazújváros melletti Virágoskúton 25 hektár területünk van, ebből 6 hektár fóliás zöldség és fűszernövény, 5 hektár erdő, 3 hektár gyep, a többi területen szántóföldi növényeket, takarmányt (kukoricát, tönkölybúzát, zabot, lucernát, sütőtököt, babot, csicsókát) termelünk biodinamikus módszerekkel.


A gazdaság másik része Hortobágy-Vókonya pusztán található, ahol közvetlen a folyó partja mellett tenyésztjük és tartjuk elsősorban őshonos magyar állatainkat. Magyar szürke marha, racka fekete és fehér színváltozatban, szőke mangalica konda, szamár ménes, kopasznyakú tyúkok, fodros tollú ludak, gyöngytyúkok, pulykák, komondorok, terelő kutyák mind megtalálhatók a festői környezetben. Kedvükre turkálva, kapirgálva szedik össze azokat az ásványi anyagokat, csigákat, rovarokat, amitől a belőlük készített ételek zamatosak, e tájra jellemző tradicionális ízűek, vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok, egészségesek.


A Vókonyán keletkező trágyát biodinamikus preparátumokkal beoltjuk, az így keletkezett kiváló komposzttal trágyázzuk a kertészeti kultúrákat. A fóliák téli fűtését fatüzelésű kazánokkal oldjuk meg, a fahamut kiszórjuk a földekre, káliumpótlásra.


A gazdaságban nem vegyszerekkel és szintetikus anyagokkal, hanem hasznos segítőkkel: katicabogarakkal, fürkészdarazsakkal, ragadozó poloskákkal, gombákkal, szexferomon csapdákkal, ragacsos lapokkal, vektorhálóval és sok más bio trükkel védekezünk, amelyek mind arra irányulnak, hogy ne kelljen rovarölő szereket alkalmazni.


2003 nyarán adtuk át a minden igényt kielégítő biofeldolgozó üzemünket, ahol régi Erdélyi és táj jellegű receptek alapján készítjük a zöldségkonzerveket, pl. faszénen sütött padlizsánból, paprikából Zakuszkát és Padlizsánkrémet.

Cégünk jelszava: "frisset, jót és egészségeset"!

Weboldalunk: http://www.viragoskut.hu/


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

YjYwNjY1Y