» Virágoskút Kft.

Termelőink

Az egyholdas pagony zöldjei Aba Natur 7Pettyes Fürjbirodalom Bene Méhészet Bodnár Balázs Csicsörke Lekvár és Szörp Dr. Bakóné Kovács Nóra Diósgyőri Vitéz Kft. Erdődi Biokertészet Kis-Hortobágy Major Kocsis Bertold Magokvarázsa Mondel tanya Naturgold Kft. Natur Premium Papp Sándor Rózsa Biokert Tiszaörsi Barázda Szoc. Szöv. Trungel László Tű, Cérna, Szeretet Varroda Virágoskút Kft.
Virágoskút Kft. - idősebb Rózsa Péter és Családja

Virágoskút márkanév alatt egészséges és ízletes bio ételeket és italokat kínálnak vásárlóiknak a tartósítószerekkel, színezékekkel, permetezéssel és génmódosítással tönkretett termékek helyett.

A Balmazújváros melletti Virágoskúton 25 hektár területük van, ebből 6 hektár fóliás zöldség és fűszernövény, 5 hektár erdő, 3 hektár gyep, a többi területen szántóföldi növényeket, takarmányt (kukoricát, tönkölybúzát, zabot, lucernát, sütőtököt, babot, csicsókát) termelnek biodinamikus módszerekkel. A gazdaság másik része Hortobágy-Vókonya pusztán található, ahol közvetlen a folyópart mellett tenyésztik és tartják őshonos magyar állataikat. Magyar szürke marha, racka fekete és fehér színváltozatban, szőke mangalica konda, szamár ménes, kopasznyakú tyúkok, fodros tollú ludak, gyöngytyúkok, pulykák mind-mind megtalálhatók itt, festői környezetben. A jószágok kedvükre turkálva, kapirgálva szedik össze azokat az ásványi anyagokat, csigákat, rovarokat, amitől a belőlük készített ételek zamatosak, e tájra jellemző tradicionális ízűek, vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok, egészségesek.

A Vókonyán keletkező trágyát biodinamikus preparátumokkal oltják be, az így keletkezett kiváló komposzttal trágyázzák a kertészeti kultúrákat. A fóliák téli fűtését fatüzelésű kazánokkal oldják meg, a fahamut kiszórják a földekre, káliumpótlásra. A gazdaságban nem vegyszerekkel és szintetikus anyagokkal, hanem hasznos segítőkkel (katicabogarakkal, fürkészdarazsakkal, ragadozó poloskákkal, gombákkal, szexferomon csapdákkal, ragacsos lapokkal, vektorhálóval és sok más bio trükkel) védekeznek, azért, hogy ne kelljen rovarölő szereket alkalmazni.

2003 nyarán adták át a minden igényt kielégítő biofeldolgozó üzemünket, ahol régi Erdélyi és táj jellegű receptek alapján készítik a zöldségkonzerveket (pl. faszénen sütött padlizsánból, paprikából isteni Zakuszkát és Padlizsánkrémet).

Jelszavuk: "Frisset, jót és egészségeset!”


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

MzQyN