Kocsis Bertold, a hazai biogazdálkodás és máktermelés megkerülhetetlen alakja.
Magyarországon a minimális morfintartalommal rendelkező fajtájú étkezési mák termelése engedélyezett, nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelni, és a termelés minden lépése ellenőrzött. Kocsis Bertold hajdúböszörményi biogazdaságában öt hektáron termel mákot.
Gyűlöli a vegyszereket, úgy tartja, a föld nagy érték, mindig is az volt, vigyázni kell rá. Kemikáliákkal a terméshozamot ugyan lehet növelni, de a föld tönkremegy: lesavanyodik, terméketlenné válik. Ahogy ő fogalmaz: a növénynek a föld a gyomra. Ha nem kap tápanyagot, nem fejlődik.
Bertold beleszületett a mezőgazdaságba, a földdel való munkába. Szülei mindketten a téeszben dolgoztak, majd gazdálkodni kezdtek. Sokfajta növénnyel foglalkoztak, a család együtt dolgozott a vállalkozásban. Szüleitől 2006-ban vette át a gazdaságot.
Biogazdaságában a mák mellett termel még céklét, olajtököt, muskotálytököt és epret is.