» Bene Csaba

Bene Csaba, méhész

 

Családi méhészetünket 2010-ben alapítottuk az Aggteleki Nemzeti Parkban található Szögliget település határában. Feleségemmel ekkor vásároltunk 10 méhcsaládot, melyet mára 100 családos méhészetté fejlesztettünk. Méheink másik részének telephelye Sajóvámos felett elhelyezkedő gyümölcsös kertünkben van. Egyetemi tanulmányainkat követően a feleségemmel együtt méhész szakképesítést szereztünk. Mindketten tagjai vagyunk a Magyar Méhészeti Egyesületnek, és rendszeresen részt veszünk a Mézes Reggeli programon. A „Év Méze 2018” versenyen a vegyes virágmézünk Arany fokozatú elismerésben részesült.

Méheink egy része állóméhészetként a Szögligeti telephelyünkön található, és az ottani erdőkből, mezőkről, gyümölcsösökről gyűjtöget. Másik részével szinte folyamatos vándorlásban vagyunk, hogy a vásárlóinknak számos fajtaméz különlegességekkel szolgálhassunk. Az ország számos pontjára ellátogatunk, így termelve hárs, selyemfű, akác, erdei mézeket. Harmadsorban pedig a saját és a helyi gazdálkodók mezőgazdasági területein biztosítunk méhlegelőket a méhek számára (facélia, pohánka, napraforgó, repce).

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a mézeinket oly módon pergessük, kezeljük, tároljuk és csomagoljuk, hogy azok a belső értékeiket, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásait megőrizzék. Méheinket természet közeli módszerekkel, a lehető legkevesebb mesterséges beavatkozással kezeljük.


FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

NTZjNDEzZ